Фонтани

“СИВОН-С” АД

ФОНТАНИ

Още от древността хората са открили очарованието на фонтаните и водните каскади – както заради необикновената красота, така и заради въздействащата сила на течащатата и ромоняща вода. Те са били забележителен акцент сред великолепието на Висящите градини на Семирамида във Вавилон, освежавали са градините на Средиземноморския бряг или нагретите от азиатското слънце дворове.
По-късно били усъвършенствани от англичаните, които наложили модата на екзотичните градини със скали и течаща по тях вода, както и всякакви водни изненади, дебнещи разхождащите се в паркове и градини. Веселият ромон на водата създава предпоставка за отпускане и душевно равновесие.

Фонтанът е великолепен елемент и акцент в оформянето на пространството.
Той може да предаде допълнителен чар на вашия басейн като използва неговата филтрация. Трябва да бъде съобразен със спецификата на басейна, да бъде неговата украса и да не пречи на къпещите се.
Също така, с изкуствени или естествени камъни могат да се оформят водопади, водоскоци и водни каскади в градината, които заедно с подходяща растителност да я превърнат в истински оазис.