Покривала

Басейни

Покривала

Покривалата предпазват водата от замърсявания, от по-бързото разграждане на препаратите за поддръжка на водата в басейна, също така поддържат до известна степен температурата на водата и намаляват изпаряването (особено важно за вътрешните басейни).

За зимата е добре басейнът да остане пълен с вода и да се покрие със зимно покривало

Изотермично покривало

Изотермичното покривало е направено от специално фолио и плува върху водната повърхност на басейна.
Използването му намалява разходите за поддръжка на басейна /топлинна енергия, и химични продукти/ и намалява
изпарението на водата, което е особено важно за вътрешни басейни. Предимството на на тези покривала, е че лесно се поставят и прибират.

Зимно покривало

Предпазва басейна от различни замърсявания през зимата и намалява опасностите при домашни животни и деца. Монтирането и демонтирането на тези покривала е по-трудно.

Автоматично ламелено покривало

Това е най-ефективното покривало на басейна през лятото. Представлява прикачени една към друга кухи PVC пластинки /ламели/, които плуват на повърхността на водата. Тези покривала дават сигурност срещу удавяне, защита срещу замърсяване и ултравиолетовите лъчи на слънцето, запазват облицовката.
Подходящи са за басейни с правилна форма.

Покривни конструкции

Покривните конструкции удължават сезона на ползване на басейна. Покритият басейн съчетава предимствата на вътрешния басейн и на басейна на открито. Покривните конструкции запазват водата от външно замърсяване, намаляват температурните флуктуации. Те са и почти сигурна защита срещу неприятни инциденти с деца и животни. Състоят се от елементи, които се плъзгат един под друг и могат да се съберат в единия или в двата края на басейна. Тези покриви съществуват в различни модификации – високи и ниски, разглобяеми и плъзгащи се, на релси и без релси.