Осветление

Басейни

Осветление

Осветлението превръща басейна в неустоимо място за развлечения с приятели или за отмора след тежък ден. То може да се осъществи с прожектори – плоски или стандартни, с филборооптично осветление или с LED прожектори.

Стандартни прожектори за бетон

Осветлението на басейна внася колорит и създава празнично настроение. Това може да се постигне с прожектори фиксирани върху стените на басейна. Тези прожектори могат да бъдат едноцветни или да се комбинират с различни цветни лещи. Прожекторите са изработени от ABS материал, който е устойчив на ултравиолетовите лъчи на слънцето и на препаратите за пречистване на водата в басейните. Стандартният прожектор за бетон или фолио е 300W, 12V. По правило на 25 m² водна площ е достатъчен един такъв прожектор. Моделите, които предлагаме, се вграждат в стените на басейна, така че трябва да се предвидят още при изграждането на бетоновото корито.

Плоски прожектори за бетон

Плосък подводен прожектор 100W,12V, с възможност за монтаж на бетон или фолио. Лицевата част е от бял ABS.
Монтира се след изграждане на бетоновото корито.

Фиброоптично осветление

Фиброоптичното осветление може да превърне басейна или площта около него в неповторима цветна феерия. Фиброоптичното влакно се монтира върху силиконова основа по целия периметър на басейна или на част от него. Захранва се с фиброоптичен генератор.

LED осветление

LED осветлението е друг вариант за осветление на водата в басейна. То дава възможност за много по-разнообразни и ефектни решения: едноцветно или многоцветно преливане на цветовете, програмиране на промяната на цветовете. Освен визуалният ефект, LED осветлението има по-нисък разход на енергия. Друго предимство – дълъг живот.