Помещения за охлаждане

СПА

Затоплянето на тялото в сауна или парна баня (независимо от техната разновидност) винаги се редува с процедура на охлаждане. Това балансира сърдечната дейност като не позволява прекомерно натоварване на сърцето от високата температура. От друга страна, редуването на топло-студено се отразява изключително добре на кръвообръщението, цялото тяло се чувства тонизирано, а кожата – обновена.

Начините за охлаждане след топла процедура са различни. Тук ще видите само някои от тях.

БАСЕЙН ЗА ОХЛАЖДАНЕ

Басейн с температура от 5°C до 10°C за освежаване след сауна.

СНЕЖНА КАБИНА

Кабина покрита с най-фин сняг. Температурата на въздуха е с отрицателни стойности и обикновено там вали сняг. След като тялото се натрие с този сняг, освен охлаждане се предизвиква и следващо желание за сауна или парна баня. Температурният шок за тялото не е толкова голям, както при обливането със студен душ. В същото време белите дробове и дихателните пътища се освежават с поемането на студен въздух. Така, по естествен начин се достига охлаждане и бързо възстановяване на стойностите на кислорода в дробовете.

ЛЕДЕНА ПЕЩЕРА

Ледената пещера е разновидност на снежната кабина. Температурата на въздуха и тук е с отрицателни стойности, стените са обледени, но но не вали сняг. Облицовката с изкуствени скали още повече засилва усещането за хлад и илюзията, че сте в истинска пещера.

ЛЕДЕН ФОНТАН

Леденият фонтан представлява машина за лед, която произвежда парчета лед или кубчета, които влизат в съда на фонтана. Фонтанът може да има най-различна форма и дизайн, за да се впише в общия вид на вашия СПА център.